Kreu

FRAGMENTE TË ARKITEKTURËS BASHKËKOHORE SHQIPTARE

Arbër Shala(Arkitekt)

“LINDA Premium Residence” Objektet A, B dhe C

Vendndodhja:Prishtinë - Kosovë
Tipologji: Banim, Shërbime
Autor|ët:Arbër Shala
Viti i realizimit:2017-2020
Bashkëpunëtorët:Fatlum Bërdynaj, Festim Krasniqi, Erisa Berisha, Leonita Krasniqi, Ruzhdi Morina, Kushtrim Mehmeti, Pajtim V. Gashi, Blerim Koci
Fotografia: Dren Shala
“LINDA Premium Residence” Objektet A, B dhe C
Analiza e kujdesshme e vendndodhjes dhe mjedisit përreth kompleksit të banesave “Linda Premium Residence”, është shembull i një qasjeje të mençur dhe të mirë-informuar në arkitekturë. Pamja mahnitëse që ofron kjo zone, është një burim i pasur frymëzimi. Ky aspekt ka reflektuar me finesë në dizajnin e kompleksit anësor. Përdorimi i terrenit për të krijuar tarraca dhe ura, duke afruar natyrën dhe kopshtet me njësitë e banimit, është një zgjedhje e kujdesshme që harmonizohet me mjedisin. Ky koncept shpreh një lidhje të qenësishme me traditën arkitektonike shqiptare dhe përdorimin e elementeve të saj në një kontekst bashkëkohor, si një mënyrë e zgjedhur mirë për të çmuar dhe ruajtur trashëgiminë kulturore me anë të arkitekturës bashkëkohore.
Fotografia: Dren Shala
Fotografia: Dren Shala
I pozicionuar në hyrje të qytetit të Prishtinës, në kodrën e Veternikut, kompleksi i banesave “Linda Premium Residence” përbëhet nga 11 ndërtesa banimi, me rreth 400 njësi të veçanta, të cilat plotësojnë të gjitha nevojat e një jete aktive moderne. Integrimi i hapësirave të mjaftueshme, në dizajnin urban të kompleksit, ofron mundësi për argëtim, parqe dhe oaze lodrash, ku mbizotëron harmonizimi me natyrën dhe gjelbërimin në sipërfaqe, ndërsa të gjitha parkingjet janë vendosur në katet nëntokësore. Projekte të tilla arkitekturore janë shembuj të qartë, që dëshmojnë sesi dizajni modern mund të kombinohet me vlerat tradicionale, me qëllim pasurimin e peizazhit urban.

previous

next

Këtu mund te ridrejtoheni në faqet e internetit për të blerë apo porositur vëllimin tonë të parë ose të dytë. Mos e humbisni këtë mundësi për të pasuruar njohuritë tuaja për projektet më të fundit arkitekturore në Shqipëri dhe Kosovë.

Projektuar dhe zhvilluar nga gridcoding.com

AL