Kreu

FRAGMENTE TË ARKITEKTURËS BASHKËKOHORE SHQIPTARE

Astrit Nixha, Teuta Kanxheri, Blerta Vula Rizvanolli(Arkitekt)

Zyrat qendrore – Albanian Post

Vendndodhja:Tiranë - Shqipëri
Tipologji: Administratë, Shërbime
Autor|ët:Astrit Nixha, Teuta Kanxheri, Blerta Vula Rizvanolli
Viti i realizimit:2023
Bashkëpunëtorët:Kreshnik Ferizi, Muhamet Uka, Sokol Nikqi, Gani Latifi, Gazmend Shala, Arban Shala
Fotografia: Eduard Pagria
Zyrat qendrore - Albanian Post
I vendosur në zemër të qytetit të Tiranës, projekti Zyrat e Selisë Qendrore të Albanian Post paraqet një derë gjithmonë të hapur për bashkëpunim. Këto hapësira bëjnë jehonë me ritmin e makinave të shkrimit dhe simfoninë e mendjeve ambicioze që krijojnë një të ardhme. Hapësirat e dizejnuara që të mos duken kabllot lidhëse të pajisjeve, nxisin pulsin e produktivitetit. Fjalët janë harmonizuar si melodi me kërkesat profesionale dhe bashkërisht krijojnë një simfoni suksesi. Kjo hapësirë zyre është një apel, një kërkesë, një pretendim dhe një britmë për një zë të ri të artikuluar në mjedisin mediatik gjithnjë në zhvillim. Zyrat me ndriçim natyral janë të organizuara në hapësira, të cilat janë përshtatur në një formë të pazakontë ndërtimi, duke krijuar vend për tri departamentet e Albanian Post – departamentit të Menaxhimit, departamentit Editorial.
Fotografia: Eduard Pagria
Fotografia: Eduard Pagria
Koncepti i ndriçimit artificial të hapësirave të përbashkëta është frymëzuar nga etiketa që përdor kryeministri shqiptar për medie jo të besueshme, të cilat i ka quajtur “KAZAN”. Në këtë kuptim, kazanët e makinave larëse të rrobave, janë ridizajnuar në pajisje ndriçimi të mbledhura në grupe, duke identifikuar thashethemnajën gazetareske. Emocioni lundron në çdo vend pune nëpër “Murin e informacionit”, i cili është ndërtuar me pllaka qeramike me vija, duke ilustruar informacionet e papërpunuara që hyjnë në dhomën e redaksisë, e të cilat më tej përpunohen dhe i komunikohen publikut. Muri ndriçohet nga reflektorët nën ritmin Fibonacci, duke ilustruar rrethanat e pabarabarta ku ndodhin ngjarjet

previous

next

Këtu mund te ridrejtoheni në faqet e internetit për të blerë apo porositur vëllimin tonë të parë ose të dytë. Mos e humbisni këtë mundësi për të pasuruar njohuritë tuaja për projektet më të fundit arkitekturore në Shqipëri dhe Kosovë.

Projektuar dhe zhvilluar nga gridcoding.com

AL