Kreu

FRAGMENTE TË ARKITEKTURËS BASHKËKOHORE SHQIPTARE

Gzim Baholli, Vlora(Rama)Baholli(Arkitekt)

Four Points by Sheraton – Hotel

Vendndodhja:Prishtinë - Kosovë
Tipologji: Hoteleri
Autor|ët:Gzim Baholli, Vlora(Rama)Baholli
Viti i realizimit:2016-2019
Bashkëpunëtorët:Fatos Rexhepi, Armend Emini, Aziz Sogojeva, Lorent Hasangjekaj, Kërnja, Kerasan ceramica, Solos Furniture and Lighting.
Fotografia: Leonit Ibrahimi
Four Points by Sheraton - Hotel
Hoteli “FOUR POINTS BY SHERATON” në Prishtinë, është një demonstrim i mjeshtërisë arkitektonike dhe përpjekjeve për të krijuar një mjedis modern dhe të integruar me hapësirën përrreth. Dizajni me vija të pastra dhe detajet e mirë-përcaktuara, është një dëshmi e përqendrimit në estetikë dhe në transparencë, duke lejuar dritën natyrale të hyjë brenda ndërtesës. Përdorimi i materialeve natyrore, si guri, qelqi dhe druri, është një zgjedhje e sofistikuar për ndërtimin e hotelit, për të pasqyruar në mënyrë ideale identitetin e zonës dhe peizazhin e saj. Ndërtesa e hotel “FOUR POINTS BY SHERATON” është pikë reference në lagjen ku është vendosur, në sajë të elegancës dhe harmonisë arkitektonike që ajo paraqet. Përdorimi i hapësirave të brendshme dhe të jashtme si një tërësi e integruar, me struktura minimale dhe mure transparente, është pasqyrim i arkitekturës moderne. Ky dizajn sjell një atmosferë të veçantë ngrohtësie dhe komoditeti, që u ofron vizitorëve një përvojë rehatie. Çdo hapësirë është projektuar me kujdes për t’iu ofruar një shërbim të veçantë klientëve, duke e bërë këtë hotel një destinacion të mrekullueshëm për të qëndruar dhe çlodhur.
Fotografia: Leonit Ibrahimi
Fotografia: Leonit Ibrahimi
Rëndësia e këtij projekti qëndron në gërshetimin e disa funksioneve në një strukturë, e cila përmban hapësira që lidhen me njëra-tjetrën. Dizajni i ndërtesës është bazuar në standardet dhe normat e Marriott International, parimi bazë i të cilave është përshtatja dhe integrimi i ndërtesave të hoteleve me vendin e zgjedhur për ndërtim. Në këtë frymë, Hotel Sheraton në Prishtinë reflekton individualitet dhe qëndrueshmëri, duke krijuar një marrëdhënie shumë të veçantë të luksit me ndjeshmërinë, gjë që e bën atë unik.

previous

next

Këtu mund te ridrejtoheni në faqet e internetit për të blerë apo porositur vëllimin tonë të parë ose të dytë. Mos e humbisni këtë mundësi për të pasuruar njohuritë tuaja për projektet më të fundit arkitekturore në Shqipëri dhe Kosovë.

Projektuar dhe zhvilluar nga gridcoding.com

AL