Kreu

FRAGMENTE TË ARKITEKTURËS BASHKËKOHORE SHQIPTARE

Ilir Loshaj & Fuat Prebeza(Arkitekt)

Vila ES

Vendndodhja:Brezovicë - Kosovë
Tipologji: Banim
Autor|ët:Ilir Loshaj, Fuat Prebeza, Lirije Loshaj, Jetmir Jahaj, Festina Mustafa
Viti i realizimit:2022
Bashkëpunëtorët:Kushtrim Pllana, Kreativ Qeramika, Solos, AMW Interiors, Dizi Metal, Keani, Iliria Parket, Adria - 7
Fotografia: Leonit Ibrahimi
Vila ES
Projektimi i konceptit të Vilës ES paraqet një sfidë profesionale të pranuar me modesti. Qëllimi kryesor i këtij projekti, ishte krijimi i një mjedisi të harmonizuar, të përshtatshëm me karakteristikat natyrore të Maleve të Sharrit, i cili do të ofronte një përvojë të ngrohtë dhe frymëzuese të përjetimit të hapësirave të pafundme malore.
Fotografia: Leonit Ibrahimi
Fotografia: Leonit Ibrahimi
Projekti nisi nga ideja e ndërtimit të një hapësire, që do të përthithte karakteristikat natyrore të terrenit. Përdorimi i formave gjeometrike të thjeshta dhe kulmit të thepisur paraqitet në dizajn me elegancë natyrore. Ndërhyrjet e lehta në fasadë dhe përdorimi i materialeve natyrale si druri dhe guri, të përziera me forma të thjeshta karakteristike të zonës, kontribuojnë në integrimin e ndërtesës në peizazhin e saj. Dritaret e mëdha u përdorën me kujdes për të kapur rrezet e ngrohta të diellit gjatë dimrit të ashpër, duke siguruar një mjedis të ngrohtë dhe të tejshkruar nga pamjet panoramike të natyrës piktoreske që e rrethon. Projekti kërkonte një kompozim të strukturave dhe arkitekturës, që të reflektojë karakterin unik të rajonit, i cili gjithashtu do t’iu përshtatej si kushteve klimatike të vendit, ashtu edhe kërkesave të klientit. Sot, Vila ES, qëndron krenare në Malet e Sharrit si një ndërtesë e veçantë, e përshtatur me madhështi në peizazhin dhe kulturën e vendit.

previous

next

Këtu mund te ridrejtoheni në faqet e internetit për të blerë apo porositur vëllimin tonë të parë ose të dytë. Mos e humbisni këtë mundësi për të pasuruar njohuritë tuaja për projektet më të fundit arkitekturore në Shqipëri dhe Kosovë.

Projektuar dhe zhvilluar nga gridcoding.com

AL