Kreu

FRAGMENTE TË ARKITEKTURËS BASHKËKOHORE SHQIPTARE

Labinot Boçolli, Arion Thaqi(Arkitekt)

Objekti Multifunksional MIKI

Vendndodhja:Prishtinë - Kosovë
Tipologji: Banim, Shërbime
Autor|ët:Labinot Boçolli, Arion Thaqi
Viti i realizimit:2021-2022
Bashkëpunëtorët:Haki Raqi, Rinor Shabani, Albina Makica
Fotografia: Leonit Ibrahimi
Objekti Multifunksional MIKI
Koncepti i ndërtesës multifunksionale “Miki”, ofron një pamje të qartë të historisë së ndërtesës ndër vite dhe transformimit të saj në një objekt estetik dhe modern. Lokacioni në qendër të Prishtinës është një faktor i rëndësishëm, i cili ka ndikuar në dizajnin e tij. Objekti është ri-dizajnuar dhe transformuar nga një supermarket me hapësira banimi mbi të, i ndërtuar në vitet 2000, në një strukturë multi-funksionale - barnatore dhe laborator në katet e para dhe banim në katet e larta.
Fotografia: Leonit Ibrahimi
Fotografia: Leonit Ibrahimi
Një rëndësi e veçantë i është dhënë funksionit dhe destinimit të ndërtesës, duke i përmbushur standardet dhe normativat profesionale. Dizajni i brendshëm është përqendruar në krijimin e një atmosfere të ngrohtë, për të akomoduar kërkesat e përdoruesve. Përdorimi i materialeve natyrore dhe ngjyrave të zgjedhura me kujdes, ndihmon në reflektimin e dritës dhe në krijimin e një ambienti cilësor. Përdorimi minimal i mobiljeve, të dizajnuara me shije të rafinuar, rrit ndjesinë e hapësirës dhe e bën atë më të pastër dhe më të mirë-organizuar. Pamja e përgjithshme e ndërtesës është e ndritshme dhe moderne dhe përmes përdorimit të materialeve specifike dhe dizajnit të kujdesshëm është arritur të krijohet ndërthurje e mirë e funksioneve të ndërtesës, çka e bën atë të duket e qëndrueshme dhe në harmoni me mjedisin. Fasada është e dizajnuar si fasadë ventiluese, duke i dhënë objektit një pamje të bukur karshi rrugës.

previous

next

Këtu mund te ridrejtoheni në faqet e internetit për të blerë apo porositur vëllimin tonë të parë ose të dytë. Mos e humbisni këtë mundësi për të pasuruar njohuritë tuaja për projektet më të fundit arkitekturore në Shqipëri dhe Kosovë.

Projektuar dhe zhvilluar nga gridcoding.com

AL