Kreu

FRAGMENTE TË ARKITEKTURËS BASHKËKOHORE SHQIPTARE

Enesa Xheladini(Arkitekte)

Mendi Home

Vendndodhja:Prizren - Kosovë
Tipologji: Banim
Autor|ët:Enesa Xheladini
Viti i realizimit:2020-2022
Bashkëpunëtorët:Franqesko Çollaku
Fotografia: Elmedina Arapi
Mendi Home
“Mendi HOME” paraqet një perlë rezidenciale të përkushtuar për shërbimin e nevojave të tri gjeneratave të ndryshme brenda një mjedisi tërheqës dhe të përshtatshëm. Ky koncept i veçantë shpërthen në një dizajn kompakt por gjithëpërfshirës, duke përdorur tarracat e gjera dhe kopshtet e mirë-kultivuara, për të krijuar një lidhje harmonike me natyrën.
Fotografia: Elmedina Arapi
Fotografia: Elmedina Arapi
Edhe pse jep një pamje solide nga jashtë, “Mendi HOME” paraqet një organizim të kujdesshëm të hapësirave brenda, duke ndarë hapësirën për argëtim, miq të ftuar, fjetje dhe shërbim, në segmente të pavarura. Kjo strukturë e ndarë lejon një shkallë të lartë fleksibiliteti, duke e bërë të mundur përshtatjen e shtëpisë me zhvillimet dhe nevojat gjithmonë në rritje të familjes. Frymëzuar nga balanca dhe harmonia e natyrës, koncepti i kësaj rezidence fokusohet në krijimin e një mjedisi të përshtatshëm për persona të moshave të ndryshme, duke e përcjellë këtë harmoni edhe në intimitetin e secilit mjedis. E gjithë idea është frymëzuar nga thënia e arkitektit K. Kikutake, se: ”Arkitektura është një formë e hapur dinamike, me pafundësi përshtatjeje ndaj ndryshimeve të së ardhmes”.

previous

next

Këtu mund te ridrejtoheni në faqet e internetit për të blerë apo porositur vëllimin tonë të parë ose të dytë. Mos e humbisni këtë mundësi për të pasuruar njohuritë tuaja për projektet më të fundit arkitekturore në Shqipëri dhe Kosovë.

Projektuar dhe zhvilluar nga gridcoding.com

AL